ForumKenti.Com
 

Geri Git   ForumKenti.Com > ForumKenti Sağlık Forumu > Şifalı Bitkiler

Şifalı Bitkiler Bitkiler hakkında her türlü bilgi, bitkilerin yararları ve yaşayışları ile ilgili yazılar ve tüm paylaşımlar.

Kullanıcı Etiketle

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13.Mayıs.2019, 13:58   #1
 İlkiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mentioned: 887 Post(s)
Tagged: 127 Thread(s)
Standart Barbunyanın Faydaları Nelerdir?



Sıcağıyla soğuğuyla ayrı bir lezzet olan barbunya türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. Kırmızı ve beyaz benekli fasülye baklaları olan barbunya, zeytinyağlılar grubundan bir ana yemek ve meze olarak kullanılır.

Nişasta bakımından zengin olan barbunya pişirildiğinde rengini kaybeder ve daha karamelimsi bir tada sahip olur. Yüksek oranda protein içeren bu yiyecek, B vitamin kompleksleri açısından oldukça zengindir. Lif açısından zengin olan ve çok yararlı olan bu besin sayesinde kolesterolün düşürülmesi söz konusu olabilir.

Antioksidan kaynağı olan barbunya, folik asit ve molibden açısından son derece zengindir. Kilo kontrolü için de ideal bir seçim olan barbunyanın tüketilmesi için, önceden haşlanması ya da pişirilmesi şarttır.



Barbunyanın Yararları
Kas sistemini güçlendirir,
Glisemik indeksi düşüktür,
Sindirime yardımcı olur,
Sinir sistemi için faydalıdır,
Kolesterole yardımcı olur,
Diyabete iyi gelir,
Kanserle mücadelede etkilidir,
Kilo vermeye yardımcı olur,
Hamileler çin yararlıdır.
Barbunyanın yararları olduğu gibi zararları da olabilir. Bunların en başında hazımsızlık ve gaz sorunu gelir. Bu yüzden pişirirken içine kimyon, rezene ya da baharatlar eklenebilir. Bazı kişilere alerji yapabilir, bazen de vitamin emilimini engeller. Guta hastaları için uygun değildir.


Barbunya Nasıl Pişirilir?
Pişirmeden 8-12 saat evvel barbunyayı ıslatın,
Büyük bir tencereye soğan ekleyip kavurun,
Havuçları küp küp doğrayıp ekleyin,
Barbunyaları da ekleyerek pişirin.
Düdüklü tencerede pişirmek en etkin yöntemlerden biri olduğu için lezzetli bir kıvam yaratabilirsiniz. Islatmadan da pişirmek mümkündür ama ıslatmak pişirme süresini kısaltarak daha yumuşak bir lezzet ortaya çıkarır.

Barbunyayı sarımsak, soğan ve otlarla pişirmeniz daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. 50 gramlık barbunyada 100 gram protein vardır. Barbunya pişirme ve salata olarak tüketmenin dışında cilt lekelerinin de azalmasını sağlar. Haftada 1 gün mutlaka yemek listenizde olması gerekmektedir.

Sinirleri Yatıştırıyor
Kalp ritmini dengeleyen barbunyanın faydaları arasında bulunan kalp ritmini dengelemesi, sinirlerin de yatışmasını sağlar. Sağlıklı bir yiyecek olan bu besin, zehirlenme sonrası ilk yiyecek olarak da tercih edilebilir. Yaşlılarda kemik erimesine, çocuklarda kemik güçlenmesine destek olur.




İlkiz isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
barbunyanın, faydaları, nelerdir


Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:46.

Forum Bilgilendirme Referans linkler
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
NaO Project
Developer : forumkenti.com

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Forumkenti olarak bu tarz paylaşımları sizlerden gelen mailler doğrultusunda en geç 24 saat içerisinde kaldırmaktayız.

Hesaplamalar